Lacu Rosu Romania
Despre Noi
Localizare
Obiective Turistice
TARIFE
Album Fotografii
Contact
HostVision

SiteMaptratamente naturiste

Localizare Lacul Rosu si Cheile Bicazului

ASEZAREA GEOGRAFICA: Lacul Rosu si Cheile Bicazului sunt situate în Carpatii Orientali, în masivul Hasmas, la cursul superior al râului Bicaz. Limita vestica a acestei zone este la confluenta pârâului Oii, iar cea estica la confluenta pârâului Surduc cu râul Bicaz. Culmi înalte si împadurite, pereti stâncosi, vai adânci si sate risipite caracterizeaza acest superb peisaj montan.

LACU ROSU: Situat la altitudinea de 990 m, este unul din cele mai atragatoare statiuni climaterice din România. Administrativ apartine de orasul Gheorgheni (jud. Harghita), de la care se afla la 26 km distanta, având o populatie de 101 locuitori(81 români si 20 maghiari).

în al doilea deceniu al secolului nostru a fost cladita prima cabana turistica, apoi începand cu 1931 a fost declarata localitatea statiune climaterica. Astazi numeroase vile, cabane si restaurante stau la dispozitia turistilor, medical statiunea este recomandata mai ales în asteniile nervoase, în surmenajul fizic si intelectual.

CAI DE ACCES: Zona Lacul Rosu si Cheile Bicazului este cea mai accesibila dinspre orasul Gheorgheni. localitate care este situata pe calea ferata Brasov-Deda si pe drumul national 12. Din Gheorgheni, se desfasoara pe o distanta de 26 km drumul national 12/C ce leaga orasul de statiunea Lacu Rosu. Dinspre Moldova, plecând din Piatra Neamt (prin Bicaz) dupa parcurgerea a 57 km, tot pe drumul national 12/C putem atinge statiunea.

Pe cale ferata, dinspre Moldova, putem circula pâna în orasul Bicaz, dupa care accesul spre Lacu Rosu este posibil cu autobuzul. Pe ruta Gheorgheni Piatra-Neamt circula zilnic de doua ori autobuze. Zona este accesibila si din comuna Sîndominic (22 km) prin Poiana Tarcaului si Trei Fântâni, dar nu se recomanda automobilistilor, starea drumului fiind nesatisfacatoare. Dinspre comuna Tulghes, prin Pasul Balaj si satul Telec, de asemenea se poate ajunge la Lacul Rosu, dar drumul este recomandat numai biciclistilor si iubitorilor de drumetie, datorita starii sale necorespunzatoare.


logo motel turist Lacu Rosu © 2004 - 2021 Hotel Turist & Vila Bradu. Lacu Rosu Harghita, Cheile Bicazului, Romania.